FC Utrecht komt met afkeurend statement na zege op Ajax

FC Utrecht bereikte woensdagavond ten koste van Ajax de finale van de TOTO KNVB Beker. De wedstrijd heeft voor de Domstedelingen echter ook een negatieve lading gekregen, doordat er rondom het duel antisemitische leuzen te horen waren.

FC Utrecht neemt in een statement afstand van de spreekkoren en laat weten dat men het Openbaar Ministerie te hulp schiet waar nodig. Op social media waren beelden te zien van de aankomst van de spelersbus van Ajax, waarbij de nodige antisemitische leuzen te horen waren.

"Rondom het duel met Ajax woensdagavond hebben aanhangers van FC Utrecht zich schuldig gemaakt aan het gebruik van antisemitische spreekkoren. FC Utrecht keurt dit gedrag ten zeerste af, en distantieert zich van iedere vorm van antisemitisme", schrijft FC Utrecht in zijn statement.

"Het betreft een zaak voor het Openbaar Ministerie. Uiteraard gaat FC Utrecht alle eventuele medewerking verlenen die gevraagd wordt in deze casus", benadrukt de club.

FC Utrecht versloeg Ajax met 2-0, door doelpunten van Sander van de Streek en Simon Gustafson.

Voor de ploeg van trainer John van den Brom wacht in de finale van de TOTO KNVB Beker een ontmoeting met de winnaar van de andere halve finale tussen Feyenoord en NAC Breda.