FOK! Wat een weer: bewolkt en regen

Het is zwaar bewolkt en aanvankelijk zijn er in het noorden nog opklaringen. Er is in opklaringen nog een kleine kans op een mistbank. Vooral in het zuiden en oosten valt lokaal lichte regen of motregen. In de middag gaat het in het zuiden harder regenen. De regen breidt zich in de loop van de middag en avond noordoostwaarts uit. Het noordwesten en noorden blijven mogelijk droog. In het zuiden kan er vrij veel regen vallen, mogelijk 10-20 mm. De maximumtemperatuur komt uit rond 8°C. De wind wordt oost tot noordoost en neemt toe naar matig, langs de kust vrij krachtig en later mogelijk krachtig, 6 Bft.

In de nacht van donderdag naar vrijdag is het bewolkt en valt er met name in het oosten en het zuidoosten af en toe regen, mogelijk gaat de regen daar even over in natte sneeuw. De minima komen uit rond 4°C. De wind is noordoost tot noord, is matig aan de kust vrij krachtig.

Vrijdag overdag is er af en toe zon en in de middag zijn er enkele buien. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 7°C. De wind draait van noord naar noordwest is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Zaterdag tijdelijk droger, daarna opnieuw wisselvallig met vooral op dinsdag veel regen en wind. De maxima liggen rond normaal.(Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Winterstorm666 was een paar weken geleden in Oostenrijk en stuurde ons wat foto's.
Winterstorm666 was een paar weken geleden in Oostenrijk en stuurde ons wat foto's.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.