F1-teams ontevreden over schikking tussen FIA en Ferrari

Afgelopen vrijdag publiceerde de internationale autosportfederatie FIA een persbericht met de mededeling dat er met het Formule 1-team van Ferrari een schikking getroffen was over de motor van vorig seizoen. De FIA maakte over de schikking verder geen details bekend. Bij de overige teams heerst er onvrede over de gang van zaken.

Onder leiding van Mercedes-teambaas Toto Wolff kwamen de overige teams, uitgezonderd Ferrari-klantenteams Alfa Romeo en Haas, woensdag met een verklaring:

“Wij, de ondergetekende teams, zijn verrast en geschokt door de verklaring van de FIA op 28 februari met betrekking tot haar onderzoek naar Ferrari's F1-motor. Een internationale en regelgevende instantie heeft de verantwoordelijkheid om te handelen volgens de hoogste normen van bestuur, integriteit en transparantie.”

“Daarom verklaren we hierbij publiekelijk dat we ons gezamenlijk inzetten voor volledige openheid in deze zaak, ook om ervoor te zorgen dat onze sport alle teams eerlijk en gelijk behandelt. We doen dit namens de fans, de deelnemers en alle belanghebbenden van de Formule 1.”

Indien de FIA geen openheid van zaken geeft dreigen de teams met juridische stappen.