Tornado eist zeker negen levens in Tennessee

Een tornado is iets na middernacht (lokale tijd) door de Amerikaanse staat Tennessee getrokken. Daarbij zouden volgens de laatste berichten zeker negen mensen zijn omgekomen. Het gebied rondom de stad Nashville werd zwaar getroffen. Zeker veertig gebouwen zijn ingestort of hebben zware schade opgelopen. 

Tienduizenden Amerikanen zitten momenteel zonder stroom na het heftige noodweer. Ook liggen her en der nog stroomkabels over de wegen en zijn er enkele gaslekken. Tientallen mensen worden op dit moment nog behandeld in ziekenhuizen en in het donker wordt nog koortsachtig gezocht naar overlevenden. Het aantal slachtoffers kan dus nog verder stijgen. De kracht van de tornado is nog niet bekend maar vermoedelijk gaat het hier om een EF2 of EF3 tornado. Vannacht waren er meer tornado's in de VS. Ook in Kentucky en Missouri zijn tornado's gespot. Voor zover bekend zijn bij deze tornado's geen slachtoffers gevallen.

Het Amerikaanse tornadoseizoen loopt normaliter van maart tot juni, met april en mei als hoogtepunten. Ondanks het noodweer zullen veel inwoners vandaag toch de straat op moeten om te gaan stemmen. Tennesee is vandaag één van de veertien staten waarbij de Democraten hun keuze voor de Democratische kandidaat kunnen gaan uitbrengen.