Asgreen wint Kuurne-Brussel-Kuurne na sterke solo; Jakobsen vierde

Kasper Asgreen heeft de winst gepakt in Kuurne-Brussel-Kuurne. De Deense hardrijder van Deceuninck-Quick-Step wist in de finale stand te houden tegen een jagend peloton., die hij net voor bleef. Giacomo Nizzolo sprintte naar de tweede plaats, voor Alexander Kristoff. Nederlands kampioen Fabio Jakobsen moest genoegen nemen met een vierde plaats.

De wedstrijd bleef lang gesloten in de tweede wedstrijd van het Belgisch openingsweekend. Op de verschillende hellingen van de dag werd er niet echt doorgekoerst, waardoor de vroege kopgroep lange tijd ruimte kreeg van het peloton. Na de laatste beklimming had de vroege kopgroep van vier (Hugo Houle (Astana), Roy Jans (Alpecin-Fenix), Jonas Abrahamsen (Uno-X) en Boris Vallée (Circus-Wanty Gobert)) nog steeds een voorsprong van meer drie minuten.

De wind zorgde wel voor verschil. Op verschillende momenten werd er doorgetrokken, waardoor het peloton in verschillende groepen uiteensloeg. Even leek het dat een groep van een twintigtal renners met onder meer Greg van Avermaet, Tim Merlier, Sonny Colbrelli, Alexander Kristoff, Cees Bol, Tiesj Benooten John Degenkolb zich hadden losgemaakt, maar Deceuninck-Quick-Step zette die scheve situatie snel recht.

De Belgische ploeg nam de wedstrijd in handen voor hun sprinter Fabio Jakobsen. De Nederlands kampioen had voldoende knechten om zich heen, waardoor hij zich kon gaan richten op een massasprint. Om het werk van Deceuninck-Quick-Step te verlichten zocht Kasper Asgreen de aanval, waardoor zijn ploeggenoten niet hoefde te werken.

De Deen raapte kwam snel bij de vroege vluchters Jans en Vallée op en dwong sprintersploegen Sunweb, Ineos en Lotto-Soudal te werken in het peloton. Ondanks dat het verschil nooit groot werd had het peloton wel moeite om het gat te dichten naar de sterke Deen. Jans moest als eerste passen en later kon ook Vallée niet meer volgen bij Asgreen.

Asgreen bleef zijn kleine voorsprong vasthouden en zou het peloton net van zich afhouden en pakte zijn eerste zege van het seizoen. Hij volgt zijn ploeggenoot Bob Jungels op de erelijst op. De Luxemburger won vorig jaar op eenzelfde soort manier.

Giacomo Nizzolo won de sprint voor de tweede plaats, voor Alexander Kristoff. Jakobsen moest genoegen nemen met een vierde plaats.