Zevende wereldtitel allround WŁst

Ireen Wüst is voor de zevende maal in haar loopbaan wereldkampioene allround geworden. Ze verdedigde met succes op de afsluitende 5.000 meter haar leidende positie. Ivanie Blondin pakte het zilver, brons ging naar Antoinette de Jong. Martina Sábliková won de 5.000 meter.

Antoinette de Jong moest het in de tweede rit opnemen tegen Martina Sábliková. Het was de Tsjechische die het voortouw nam, met De Jong daar niet ver achter. Beiden waren sneller dan de rijdsters uit de eerste rit. Halverwege werd de voorsprong van de Tsjechische groter, ook omdat De Jong rondjes van 33 hoog reed. Sábliková kwam in 6.54,94 over de streep, De Jong reed 7.02,79 waarmee ze de Tsjechische achtduizendste voorblijft in het algemeen klassement.

De rit erna was het de beurt aan Melissa Wijfje en Lalenkova. Die twee waren lang aan elkaar gewaagd. Halverwege had de Nederlandse echter afstand genomen van de Russin en reed net onder de tijd van De Jong. De laatste drie ronden gingen moeizaam voor Wijfje en ze stortte in. Lalenkova wist Wijfje bij te halen en ze kwamen allebei in 7.05,20 over de finish. Hierdoor steeg De Jong naar de derde plaats in het algemeen klassement.

Blondin en Wüst vormden het laatste paar. De Nederlandse pakte het initiatief, al zat Blondin er niet ver achter. Blondin leek geen risico's te willen nemen en alleen haar podiumplek te willen veiligstellen. Drie ronden voor de finish leek Wüst weg te rijden bij de Canadese en die voorsprong wist ze ook vast te houden. Ze kwam in 7.01,68 over de streep. Blondin reed naar 7.04,47.