Duitse skeletonners pakken WK-goud op nieuw onderdeel

Op het wereldkampioenschap skeleton in het Duitse Altenberg is voor het eerst een teamwedstrijd gehouden. Dat gebeurde al tien keer met daarbij ook bobsleeërs, maar dit keer was het alleen skeleton: één man, één vrouw.

Jane Channell en de afscheid nemende veteraan Dave Greszczyszyn zetten namens Canada een indrukwekkende tijd neer, waarmee ze 0,42 seconden onder de verrassende Italiaanse leiders Valentina Margaglio en Mattia Gaspari door doken. Lange tijd kwam niemand daar aan en nadat Tina Hermann en Christopher Grotheer, nota bene allebei individueel wereldkampioen, op 0,68 seconden strandden leek duidelijk dat het ijs op de baan gesloopt was.

Jacqueline Lölling gaf een dikke halve seconde toe op Channell, maar haar teamgenoot Alexander Gassner maakte dat volledig goed op Greszczyszyn en dook er één honderdste onderdoor. Duitsland pakte zo het goud, Canada bleef op zilver en het Italiaanse duo - waar helemaal niemand op gerekend had - ging naar huis met een sensationele bronzen medaille.