SkiŽr Pinturault oppermachtig op alpinecombinatie Hinterstoder

In het Oostenrijkse Hinterstoder heeft alpineskiër Alexis Pinturault zich voor de zesde keer in zijn carrière verzekerd van de eindzege in het World Cup-klassement op de alpinecombinatie. De Fransman won een niet al te spannende wedstrijd, bestaande uit een super-G en een slalom.

Op de super-G was Mauro Caviezel uit Zwitserland de beste. Alexis Pinturault volgde op 0,23 seconden en daarmee leek de Fransman, ook een van de betere slalomskiërs, veruit de beste papieren voor de winst te hebben. De Noor Aleksander Aamodt Kilde volgde op 0,24 seconden van Caviezel, voor de Italiaan Riccardo Tonetti (+0,43), de Noor Kjetil Jansrud (+0,70) en de Oostenrijkers Matthias Mayer (+0,77) en Vincent Kriechmayr (+0,88). Verder leken hooguit drie man nog gevaarlijk voor het podium, met het oog op de slalom: Victor Muffat-Jeandet (10e, +1,16), Marco Schwarz (13e, +1,41) en Loïc Meillard (17e, +1,77).

Pinturault ging op de slalom uiteraard voorbij Caviezel en wel met 0,99 seconden. Kilde kwam een kwart seconde achter Caviezel terecht, Jansrud ging voorbij aan Tonetti. Muffat-Jeandet schoof op 2,07 seconden door naar de zesde plek, Schwarz kon niet verder stijgen dan naar de achtste plek. Met 1,83 seconden achterstand op Caviezel ging Henrik Kristoffersen nog naar beneden op 'zijn' slalom, maar de Noor kon bepaald geen indruk maken en werd op ruim drie seconden elfde.