Gebroken botten bij Glory-kickboksen in Utrecht

Het pittoreske Utrecht was zaterdagavond het strijdtoneel voor 's werelds grootste kickboksorganisatie Glory. Helaas zonder de knalpartij Mohamed Mezouari tegen Dmitrii Menshikov, vanwege een blessure bij Mezouari, maar wel een mooi titelgevecht tussen de ijzersterke Thai Petchpanomrung Kiatmookao en uitdager Sergej Adamchuk, voormalig Glory-vedergewichtkampioen.

Roël Mannaart vs Sergej Maslobojev
Daarnaast nog de terugkeer van K-1-zwaargewichtkampioen Roël Mannaart, zoon van de legendarische kickbokstrainer Andre Mannaart die, na zijn succesvolle titelverdediging in het Japanse Yokohama, nu in de bescheiden Central Studio's in Utrecht voor de lichtzwaargewichttitel opgaat tegen Sergej Maslobojev uit Litouwen.

Het liep allemaal uit op een teleurstellend terugkeer van Mannaart. Velen hadden uitgekeken naar dit gevecht van deze talentvolle kickbokser, maar in de eerste ronde was het al over en uit voor de Nederlander. Keiharde klappen van Maslobojev hadden Mannaart's kaak al vroeg in die eerste ronde gebroken en de Amsterdammer kon vanwege dat 'lichte ongemak' niets anders doen dan tweemaal een knietje aan de grond zetten en zijn meerdere erkennen in de nieuwe Glorykampioen Maslobojev.

Tyjani Beztati vs Michael Palandre
Tyjani Beztati wilde revanche na zijn verloren titelgevecht tegen Marat Grigorian, een gevecht dat voor de jonge Marokkaan toch misschien wel te vroeg in zijn carrière kwam. De Fransman Michael Palandre was zaterdagavond in ieder geval een willig slachtoffer voor de 23-jarige Beztati, die al vanaf zijn zesde in de vierkante ring staat.

De thuisvechter stond in zijn dertiende Glory-gevecht al snel in de eerste ronde voor. De zware low-kicks op de benen van Palandre begonnen de ervaren Fransman uit te putten en Beztati scoorde tienmaal zoveel stoten als de Fransman. De tweede ronde ging in eenzelfde hoog tempo door. De ongrijpbare Beztatie ontweek, al ware hij in de Matrix, de snelle hoge trappen van Palandre terwijl zijn eigen harde trappen flink hard aankwamen bij de Fransman.

In de rust na de tweede ronde gaf de Fransman op. Zijn linkeronderarm was door Beztati's harde trappen gebroken. Een mooie overwinning voor Beztati, zijn tiende in dertien Glory-gevechten.

Yousri Belgaroui vs Jakob Styben
De jonge Styben had niets, maar dan ook niets tegen een ontketende Belgaroui in de melk te brokkelen. Als een beginneling werd Styben door de ring geslagen, geschopt en bewerkt met knieën. Bewonderenswaardig bleef de Duitser overeind staan, maar de ringarts maakte halverwege de tweede ronde gauw een einde aan dit gevecht. Een gebroken en hevig bloedende neus betekende het tweede verlies in drie Glorygevechten voor Styben.

Voor Belgaroui rest niets anders dan een titelgevecht tegen onbetwist kampioen Alex Pereira.

Petch vs Sergej Adamchuk
De uitsmijter van de avond ging tussen de Thai 'Petch' en de Oekraïner Adamchuk, een titelgevecht in de vedergewichtsklasse. Petch is een briljante Thaibokser die zijn kunsten maar wat graag in de kickboksring laat zien en met zijn karakteristieke Thai-stijl verlaat hij de ene na de andere topvechter bij Glory.

Ruim tweehonderd gevechten heeft de 25-jarige Thai achter zijn naam staan en al meer dan 163 overwinningen, voornamelijk in zijn geliefde Thaiboksen. Adamchuk, geen kleintje in de wereld van het kickboksen en voormalig kampioen in het vedergewicht, vecht al lange tijd aan de top van het kickboksen.

De technisch zeer sterke Adamchuk kon echter geen deuk slaan in het lichaam van de Thai, die met zijn keiharde trappen het fundament onder de Oekraïner bleef wegtrappen. 

Gedurende de partij werd het lichaam van Adamchuk steeds gehavender, terwijl Petch vrolijk door de ring danste en niet leek aangedaan door sommige rake trappen van zijn tegenstander. Na vijf ronden was er dan ook geen twijfel mogelijk. De onaantastbare Thai mocht de kampioensgordel weer meenemen naar Thailand.

Wil je meepraten over Glory of kickboksen in het algemeen? Volg dan hier het FOK! kickboksforum.

Volledige uitslag Glory 75 en daarna nog wat hoogtepunten van de avond:
Petchpanomrung Kiatmookao verslaat Serhii Adamchuk na jurybesluit (49-45 x5)
Yousri Belgaroui verslaat Jakob Styben na TKO (gebroken neus, ronde 2)
Tyjani Beztati verslaat Michaël Palandre na TKO (gebroken arm, ronde 2)
Jamie Bates verslaat Harut Grigorian na jurybesluit (29-28 x2, 30-27 x3)
Sergej Maslobojev verslaat Roël Mannaart ns TKO (stoten, ronde 1)
Anissa Meksen verslaat Jiwaen Lee na TKO (opgave, ronde 2)
Guerric Billet verslaat Artur Saladiak na jurybesluit (29-27, 30-26 x4)
Bruno Gazani verslaat Mohammed Hendouf na jurybesluit (29-28 x3, 28-29 x2)
Vincent Foschiani verslaat Sijun Jin na jurybesluit (29-27, 28-27 x4)
Antonio Campoy verslaat Bowie Zonneveld na jurybesluit (30-27 x5)
Lorena Klijn verslaat Almira Tinchurina na jurybesluit (29-28, 30-27 x4)