Van Vleuten de beste in Omloop het Nieuwsblad in regenboogtrui

Annemiek van Vleuten heeft de Omloop Het Nieuwsblad bij de vrouwen gewonnen. Het was voor de 37-jarige Nederlandse haar eerste race in de regenboogtrui en won direct. De renster Mitchelton-Scott ging er op de Muur van Geraardsbergen vandoor en won met meer dan veertig seconden voorsprong.

In het begin van de wedstrijd, die niet tot de WorldTour behoort, probeerden enkele rensters voor de aanval te kiezen, maar veel vrijheid kregen die rensters niet. Op de beklimming van de Molenberg viel de eerste beslissing in de koers. Een groep van 22 rensters wist zich los te maken van het peloton met onder meer Annemiek van Vleuten, uitredend winnares Chantal Van den Broek - Blaak, Ellen van Dijk.

Op de Muur van Geraardsbergen viel de definitieve beslissing in de wedstrijd. Wereldkampioene Van Vleuten reed iedereen los uit het wiel en had al snel twintig seconden te pakken en ze zou alleen maar verder uitlopen in haar eerste koers in de wereldkampioenentrui. Ze won voor Marta Bastianelli, die de sprint won voor de tweede. De Italiaanse was in de sprint te snel voor Floortje Mackaij, Van den Broek-Blaak en Van Dijk.Van Vleuten wint eerste koers in regenboogtrui (Pro Shots / George Deswijzen)
Van Vleuten wint eerste koers in regenboogtrui (Pro Shots / George Deswijzen)