ePrix Marrakesh: straf kost De Vries podiumkans, Da Costa oppermachtig

In het Marokkaanse Marrakesh is de vijfde ePrix van het seizoen in de Formule E gereden. Wat de winst betreft was het ongeveer de halve race spannend, maar om plek twee werd wél tot het einde volle bak gevochten.

Poleposition was voor Antonio Felix da Costa, voor Maximilian Günther, André Lotterer en Nyck de Vries. Robin Frijns en Neel Jani werden wegens overtreding van een regel wat betreft het gaspedaal naar achteren gezet, kampioenschapsleider Mitch Evans - die in de kwalificatie te laat over start/finish kwam - schoof zo twee plekken op vanaf achteren.

De eerste plekken bleven bij de start gelijk, maar na een foutje van Lotterer kon De Vries de derde plek snel pakken. Tien minuten later ging het voor de Mercedes-coureur fout: hij kreeg een drivethroughpenalty, omdat zijn auto met het motorremmen teveel energie opwekte, en viel daarmee terug naar een plekje in het achterveld van de race, nog achter Frijns.

Halverwege opende Günther met succes de aanval op leider Da Costa, maar de Portugese DS Techeetah-coureur pakte zijn plek niet veel later weer terug. Da Costa's teamgenoot Jean-Eric Vergne, die zich bepaald niet fit voelde, schoof ondertussen via Edoardo Mortara en de terugvallende Lotterer op naar de derde plek, terwijl Frijns met dik tien minuten te gaan op plek veertien reed.

Vergne bleef lekker bezig en met het einde in zicht ging de Fransman ook voorbij aan Günther, die wel volle bak de tegenaanval koos. Dat lukte aanvankelijk niet, maar in de laatste meters ging de Duitser tóch nog voorbij Vergne, wiens batterij toch echt leeg was. Dat gebeurde wel ver achter de ongenaakbare Da Costa, die de ePrix op zijn naam schreef.

Evans eindigde nog uiterst knap als zesde, De Vries pakte een elfde plek en Frijns eindigde achter zijn landgenoot op plek twaalf.