Van Wonderen volgt De Gier op als trainer Go Ahead Eagles

Kees van Wonderen gaat na dit seizoen aan de slag als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. De oud-international zet zijn handtekening onder een tweejarig contract bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. De voormalig assistent-bondscoach van het Nederlands elftal was onlangs nog in beeld bij NAC Breda, maar moest daar voorrang verlenen aan Peter Hyballa.

Van Wonderen stapte onlangs uit de staf van het Nederlands elftal omdat hij op eigen benen wilde staan. "Ik zie ernaar uit om komend seizoen aan de slag te gaan bij Go Ahead Eagles en deel uit te maken van de ontwikkeling van deze club."

"Go Ahead Eagles is een ambitieuze volksclub, waar volop uitdaging ligt om verder te groeien", aldus Van Wonderen op de clubwebsite. "Dat zegt iets over zijn ambities, die ook sterk terugkwamen in onze gesprekken", reageert technisch manager Paul Bosvelt over het feit dat Van Wonderen vertrok bij Oranje.

"Kees van Wonderen heeft met name vanuit de Nederlandse jeugdteams veel ervaring met het werken met jonge spelers. Daarnaast heeft hij als assistent-trainer een uitstekende indruk gemaakt op topniveau."

Van Wonderen wordt in Deventer de opvolger van Jack de Gier, die een aflopend contract heeft in De Adelaarshorst. "We zijn afgelopen zomer bewust een verbintenis voor één jaar aangegaan met elkaar", legt Bosvelt uit.

"Jack kon zich revancheren na een moeilijk seizoen bij NEC; wij hielden richting volgend jaar de opties open. Voor beide partijen heeft dat zo uitgepakt, waardoor we zonder hard feelings en met volle focus het seizoen gaan afmaken."

"Want we hebben nog veel om voor te spelen. Daarom is het belangrijk dat iedereen nu duidelijkheid heeft", besluit de technisch directeur.

De Gier zegt de keuze van Go Ahead Eagles te respecteren. "Ik heb het hier goed naar mijn zin en had ook zeker door gewild. Maar de clubleiding heeft uitgelegd dat ze op bepaalde vlakken andere ideeën hebben, en dat heb ik te respecteren", zo geeft de huidig Go Ahaed-trainer aan.

"Zo gaat het in het voetbal. Nu gaat ook weer de focus op de belangrijkste fase van het seizoen. Ik ben een teamplayer en hoe beter we het seizoen afsluiten, hoe beter dat ook is voor mijn eigen toekomst. Zo simpel is het ook weer."