Wereldtitels voor De Geus en Bouwmeester bij WK Zeilen

Zeilster Lilian de Geus is voor de kust van Sorrento voor de tweede keer wereldkampioene geworden in de RS:X-klasse. De 28-jarige Nederlandse won voor Charline Picon en Noy Drihan.

Bij het ingaan van de medal race stond De Geus in het algemeen klassement aan de leiding samen met de Israëlische Drihan op 34 punten. In de beslissende medalrace profiteerde De Geus van het feit dat Drihan vooral oog had voor haar landgenote Katy Spychakov, die samen streden voor een olympische ticket voor Israël.

De Geus werd vierde in de medalrace, maar doordat Drihan en Spychakov vooral naar elkaar keken kwamen de Israëlische zeilsters niet verder dan de voorlaatste en laatste plaats in de medalrace en ging de wereldtitel voor het tweede jaar op rij naar de Nederlandse De Geus, die al zeker was van een olympisch ticket voor Rio.

Bouwmeester
Naast de wereldtitel voor De Geus in de RS:X-klasse won Nederland vrijdag ook goud in de Laser Radial-klasse. Marit Bouwmeester won met twee punten verschil voor een andere Nederlandse Maxime Jonker.

Bouwmeester eindigde in de laatste race slechts als 29ste, maar kon deze uitslag wegstrepen, omdat dit haar slechtste resultaat van het toernooi was. Voor de olympisch kampioene van Rio was het haar vierde WK-titel. In 2011, 2014 en 2017 was ze ook al de beste in de Laser Radial-klasse.

Jonker eindige in de laatste race als vijfde en klom daardoor op naar de tweede plaats. Naast het goud en zilver eindigde Daphne van der Vaart en Mirthe Akkerman in de top tien.