WK-goud en olympisch ticket voor Badloe; Van Rijsselberghe mist Spelen

Windsurfer Kiran Badloe heeft in de RS:X-klasse zijn wereldtitel geprolongeerd. Omdat Badloe Dorian van Rijsselberghe in het WK-klassement net voorbleef, gaat hij naar de Olympische Spelen.

Van Rijsselberghe kan zijn titel dus niet verdedigen in Tokio. De tweevoudig olympisch kampioen en Badloe zijn trainingsmaatjes en vooraf aan het WK was duidelijk wie het best presteert naar de Olympische Spelen zou gaan.

Badloe had op dit WK de beste start en stond direct aan kop van het klassement, terwijl Van Rijsslberghe in zijn eerste race pech had met zeewier. De tweevoudig olympisch kampioen ging steeds beter zeilen en na de voorlaatste dag stond Van Rijsslberghe op de tweede plaats achter Badloe.

Met alleen nog de medalrace te gaan was duidelijk dat Badloe niet meer dan vier plaatsen op Van Rijsselberghe mocht toegeven om zeker te zijn van kwalificatie voor de Spelen en het goud. Van Rijsselberghe won, Badloe werd vijfde en dat net voldoende voor prolongatie van de wereldtitel en een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio.