Jij bent de senaat in Stellaris: Federations

Paradox heeft de releasetrailer gelanceerd voor de nieuwste DLC voor Stellaris, Federations. De DLC focust zich op de diplomatieke middelen die spelers kunnen gebruiken om beschavingen in de ruimte naar hun hand te kunnen zetten.

Federations worden straks onderverdeeld in trade leagues die zich richten op handel, martial alliances die zich richten op wederzijdse verdediging en Hegemony, waar deelnemers zich verzamelen rondom één autoritair ras. Ook wordt er een nieuwe galactische senaat toegevoegd waarin je wetten kan voorstellen, sancties kan instellen voor leden die zich niet aan de regels houden en gunsten kan ruilen met andere rassen om je agenda er doorheen te krijgen.

Spelers kunnen nu ook origins kiezen bij hun ras,wat unieke startomstandigheden en gebouwen voor dat ras mogelijk maakt. Bouwwerken zoals de juggernaut die schepen in vijandig gebied kan repareren en de mega shipyard die ontzettend veel gevechtsschepen eruit kan pompen behoren tot de mogelijkheden.

Zoals gebruikelijk bij Paradox-games komt ook Federations met een gratis update voor alle spelers. Deze is deze keer gericht op het verbeteren van de performance in de latere fasen van Stellaris.

Stellaris: Federations komt op 17 maart uit op Steam.