Na AZ ook Ajax klaar in Europa

Ajax heeft zich niet kunnen plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. In de Johan Cruijff Arena wonnen de Amsterdammers weliswaar met 2-1 van Getafe, maar dat was niet voldoende om de 2-0 nederlaag in de eerste wedstrijd weg te werken. Omdat AZ eerder op de avond werd uitgeschakeld door LASK Linz, zijn er dit seizoen geen Nederlandse clubs meer vertegenwoordigd in Europa.

Na vijf minuten spelen kwam Getafe al op 0-1 via Jaime Mata. Voor Ajax leek het een kansloze avond te worden, al kwam de thuisploeg al snel weer op gelijke hoogte via basisdebutant Danilo.

Ondanks de vroege gelijkmaker was Ajax in de eerste helft nooit dicht bij een tweede doelpunt. Getafe was dat wel met een bal op de lat en de paal. In de tweede helft zou Ajax op een gelukkige manier op 2-1 komen uit een vrije trap van Carel Eiting, maar verder dan dat kwam de thuisploeg nooit.

Doordat eerder op de avond ook AZ werd uitgeschakeld, zijn er deze jaargang geen Nederlandse clubs meer actief in Europa. Eerder sneuvelden FC Utrecht, PSV en Feyenoord al.