Europees avontuur AZ voorbij na nederlaag tegen LASK Linz

AZ is donderdagavond in de zestiende finales van de Europa League uitgeschakeld. Een week nadat het team van trainer Arne Slot in eigen huis niet voorbij LASK Linz kwam, 1-1, verloor het de return in Oostenrijk met 2-0.

Lang ging het gelijk op in de eerste helft tussen de beide ploegen. Vlak voor rust moest Oussama Idrissi echter aan de noodrem trekken in het strafschopgebied waarna Marko Raguz de penalty wist benutten.

Vlak na rust kwam LASK Linz via opnieuw Raguz op een 2-0 voorsprong na een verre ingooi van James Holland. AZ probeerde het nog wel in de slotfase, maar slaagde er niet in om gevaarlijk te worden. In het slot van de wedstrijd kreeg de thuisploeg nog wel een rode kaart na twee keer geel van Philipp Wiesinger, maar dat mocht niet meer baten voor AZ.