Pogacar klopt Lutsenko in sprint bergop, Yates blijft aan de leiding in UAE Tour

Tadaj Pogacar heeft de tweede en laatste bergrit in de UAE Tour gewonnen. Het 21-jarige Sloveense toptalent van UAE-Team Emirates won in een sprintje voor Alexey Lutsenko en Adam Yates, die met nog twee vlakke ritten ruim aan de leiding staat.

Net zoals dinsdag was ook etappe van vandaag met aankomst op de Jebel Hafeet. Dinsdag was Adam Yates duidelijk de beste bergop en was dan ook vandaag de topfavoriet voor de zege.

Voordat ze aan de beklimming waren kozen vijf renners voor de aanval. De kopgroep wist meer dan zes minuten voorsprong, maar mede door waaiers in het peloton ging de voorsprong hard naar beneden. Alexey Lutsenko, de nummer drie in het klassement, had de slag gemist in het peloton maar gelukkig voor de renner van Astana viel het in het peloton weer stil en zou de Kazach geen schade oplopen voor de slotklim van Jebel Hafeet.

De kopgroep van vijf was nog altijd vooruit en begonnen met twee minuten voorsprong aan de slotklim van 10,8 kilometer. In het peloton bepaalde UAE-Team Emirates het tempo voor hun kopman Pogacar. De 21-jarige Sloveen zocht op 4,5 kilometer van de streep de aanval, maar zag klassementsleider Yates makkelijk volgen. Pogacar probeerde het nog meerdere malen, maar het werd duidelijk dat Yates te sterk was voor de jonge Sloveen.

Op 2,5 kilometer van de streep ging Yates zelf voor de aanval. Toch wist hij Pogacar niet af te schudden, waarna het een beetje stilviel, waardoor Lutsenko, David Gaudu en Ilnur Zakarin aan konden sluiten en deze renners zouden beslissen wie de etappe ging winnen.

In de sprint leek Lutsenko de dagzege te pakken, maar het was Pogacar die hem nog voorbij ging. Voor de ploeg van Pogacar betekende dat een belangrijke zege vanwege dat de UAE Tour de thuisronde is voor UAE-Team Emirates.

In de top vijf van het klassement veranderde er niks. De top vijf blijft hetzelfde met Yates aan de leiding voor Pogacar en Lutsenko. Gaudu en Rafal Majka maken de top vijf vol. Wilco Kelderman kwam in de etappe als achtste over de streep en steeg naar de zesde plaats in het algemeen klassement.

Er volgen nog twee etappes in de UAE Tour. Allebei de ritten zijn volledig vlak waardoor er weinig zal veranderen in de top van het klassement.