Roda JC wint beroepszaak en voorkomt puntaftrek

Roda JC hoeft niet meer te vrezen dat er een punt in mindering wordt gebracht. De club uit de Eerste Divisie is met succes in beroep gegaan tegen de straf van de licentiecommissie van de KNVB.

Roda JC diende eind 2019 een garantstelling in bij de KNVB om te bewijzen dat het gat in de begroting gedicht kan worden. De documenten waren echter niet voorzien van een handtekening toenmalig algemeen directeur Hessel Meijer. De licentiecommissie wilde wel een krabbel zien en strafte de Limburgers met een punt aftrek. Roda JC vindt dat de commissie bewust "met een juridische bril" zocht naar onvolkomenheden in de bankgarantie, terwijl de toekomst verzekerd was.

De beroepscommissie van de KNVB gaf Roca JC gelijk, waardoor de straf van de licentiecommissie ongeldig is verklaard. De uitspraak is een flinke opsteker de club uit Kerkrade. De nummer achttien van de Eerste Divisie kreeg moest in oktober al drie punten inleveren, omdat de inmiddels vertrokken Mauricio Garcia de la Vega zonder toestemming van de licentiecommissie meer dan 25 procent van de aandelen in handen had gekregen.

Ook sportief gaat het Roda niet voor de wind. De club presteert dit seizoen teleurstellend en besloot begin deze maand trainer Jean-Paul de Jong te ontslaan. Met negentien punten verkeert Roda nog altijd in de onderste regionen.