Van der Poel is ziek en mist het openingsweekend

Iedereen pooltjes aanpassen! Mathieu van der Poel gaat niet van start in Omloop het Nieuwsblad. Hij heeft griep en hoge koorts, zo meldt zijn ploeg Alpecin–Fenix. Ook ploeggenoten Sacha Modolo en Oscar Riesebeek die een dag later Kuurne-Brussel-Kuurne zouden rijden, gaan niet van start. 

Mathieu van der poel werd vorige maand in Zwitserland voor de derde keer wereldkampioen veldrijden. Van 19 tot 23 februari reed hij in de Ronde van de Algarve als voorbereiding op de start van het klassieke voorjaar. Van der Poel, vorig jaar winnaar van Dwars door Vlaanderen, Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race, gold als een van de favorieten voor de Vlaamse openingsklassieker.

Naast De Omloop zou Van der Poel volgende week Strade Bianche in Italië rijden, daarna Milaan-San Remo en de Ronde van Catalonië. Verder heeft hij ook Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in zijn programma opgenomen. Door de afmelding van Van der Poel is de Vlaamse openingswedstrijd haar topfavoriet kwijt. Het zou voor de Nederlander zijn eerste deelname worden.