Bertens in derde ronde Doha uitgeschakeld

Kiki Bertens heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het sterk bezette WTA-toernooi in Doha. In de achtste finales verloor de nummer zes van de wereld in drie sets van Chinese Zheng Saisai: 6-3, 3-6, 4-6.

Bertens keek in het begin van de wedstrijd direct tegen een 0-2 achterstand aan, maar de Nederlandse herstelde zich knap en won de eerste set met 6-3. In de tweede set kon Bertens niet doordrukken. Zheng kwam direct op een 2-0 voorsprong. De 28-jarige Nederlandse kon die achterstand nog wel goedmaken, maar in het vervolg van de set was de Chinese toch net wat te sterk voor Bertens.

In de derde set gingen de tennissters gelijk op en pakten zij lange tijd hun eigen servicegames.Op Op 3-4 leverde Bertens als eerste haar service in en de wedstrijd leek beslist. Ze toonde karakter door toch weer terug te breken, maar in de volgende game verloor Bertens opnieuw haar service, waardoor de winst naar de Chinese ging.

Bertens had voorafgaand aan het duel met Zheng zeven partijen op rij gewonnen. Anderhalve week geleden won ze de titel in Moskou.