Groenewegen sprint naar zege in UAE Tour

Dylan Groenewegen heeft de vierde etappe in de UAE Tour gewonnen. De Nederlandse sprinter van Jumbo-Visma was na 173 kilometer de snelste in een massasprint, voor Fernando Gaviria en Pascal Ackermann.

Na de bergrit van dinsdag was er vandaag weer een volledige vlakke etappe in de UAE Tour. Veljko Stojnić en William Clarke reden direct vanuit de start weg uit het peloton en konden zich gaan opmaken voor een lang avontuur.

Het duo kreeg een mooie voorsprong van ruim vier minuten, waarna de sprintersploegen zich aan kop van het peloton meldde. De voorsprong liep dan ook snel terug en zeker nadat Stojnić Clarke niet meer kon volgen was het duidelijk dat er een nieuwe massasprint zou komen in de UAE Tour.

Op zeven kilometer van de streep was de aanval definitief voorbij en konden de sprintersploegen zich gaan voorbereiden op de massasprint. Groenewegen had het wiel van Sam Bennett gekozen en dat zou uiteindelijk het goede wiel te zijn. De Nederlandse topsprinter zette zijn sprint overtuigend in en in het resterende deel kwam niemand Groenewegen meer voorbij, waardoor hij zijn derde seizoenszege van het jaar pakte. Eerder wist hij twee ritten in de Ronde van Valencia te winnen.

Groenewegen sprint naar zege in rit vier UAE Tour (Pro Shots / Zuma Press)
Groenewegen sprint naar zege in rit vier UAE Tour (Pro Shots / Zuma Press)

Donderdag ligt de aankomst voor de tweede keer op de Jebel Hafeet, na een lange vlakke aanloop. In principe ligt het eindklassement dan vast, want daarna volgen nog twee volledig vlakke ritten.