NASCAR-coureur Logano wint op het nippertje in Las Vegas

In het Amerikaanse Las Vegas heeft Joey Logano de tweede race van het jaar in de NASCAR Cup Series gewonnen. Dat scheelde niet veel: als de gele vlag in de slotronde een seconde eerder was gezwaaid, had er nog overtime geracet moeten worden.

Met Kyle Busch en Martin Truex op de eerste rij werd het groen gezwaaid, maar na een goede anderhalve ronde viel Daniel Suarez stil: caution. Met dit keer Joey Logano en Kevin Harvick voorop werd de boel dan echt op gang gevlagd, tot het na 25 ronden tijd was voor de geplande competition caution - een in de NASCAR standaardcaution wanneer het bijvoorbeeld flink geregend heeft voorafgaand aan de race, zoals het zaterdagavond deed.

Die korte onderbreking veranderde niks aan de tot dan dominante leiding van Harvick, hoewel Chase Elliott dat stokje overnam en de eerste stage won, voor Truex en de wat terugvallende Harvick. In die volgorde vertrok het veld ook weer voor stage twee, waarin verder bijzonder weinig gebeurde. Een ronde voor het einde kwam Christopher Bell in de problemen: hij raakte de muur en veroorzaakte een caution, waarmee de stage voorbij was met Elliott als winnaar.

Gedurende de pitstops namen Ryan Blaney en Logano de eerste startrij over voor de nogal agressieve herstart. Het duurde niet lang: John Hunter Nemechek ging in de rondte en de rookie zorgde gelijk voor een caution. Ook de volgende herstart was weer flink agressief, maar Logano greep er de leiding en ook Harvick zat weer goed voorin. Het duurde echter weer niet lang en dit keer was het met Truex een topper die de muur raakte, hoewel hij na een stop - tijdens de caution - wel verder kon.

Korte samenvatting

Harvick nam bij de volgende herstart dan weer de leiding, tot uitgerekend Elliott met minder dan vijftig ronden te gaan - net na een pitstop - een lekke band kreeg en ook nog eens de muur raakte. Bij de herstart hadden Ricky Stenhouse Kr en rookie Nemechek de leiding dankzij geluk met de pitstoptiming, maar Blaney ging er al snel voorbij. Met een dikke tien ronden te gaan kreeg hij bezoek van Logano en die twee begonnen zo aan een strijd om de winst, met misschien nog Alex Bowman en Harvick als uitdagers.

Bowman bleek een serieuze uitdager en nam Logano te grazen, waarna hij de jacht op Blaney opende. Als vervanger van Ryan Newman, die zo zwaar crashte op Daytona, reed Ross Chastain een keurige race, maar zes ronden voor het einde ging hij de rondte in en dat veroorzaakte een caution. Er werden nog even snel wat pitstops gemaakt en met twee ronden te gaan kon er weer geknald worden, met Logano, William Byron en Stenhouse voorop, met ook nog Matt DiBenedetto voorin.

Bij het ingaan van de laatste ronde ging het in het middenveld fout met onder meer Nemechek en op dat moment had leider de Logano de finishlijn nét gepasseerd. Dat betekende dat de caution gelijk het einde van de race betekende en dus won Logano, voor DiBenedetto en Stenhouse.