WK shorttrack uitgesteld, mogelijk afgelast wegens COVID-19

Het wereldkampioenschap shorttrack, dat van 13 tot en met 15 maart gepland stond in Seoul, zal in elk geval niet op die data en op die locatie plaatsvinden. Wereldschaatsbond ISU heeft laten weten dat het wegens het coronavirus SARS-CoV-2 - dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt - niet mogelijk is om het WK in de Zuid-Koreaanse hoofdstad te houden.

Het virus grijpt in Zuid-Korea flink om zich heen, met inmiddels ruim meer dan duizend gevallen. Die bevinden zich vooral in Daegu, maar ook in Seoul begint het aantal toe te nemen. De stadsautoriteiten hebben aan de Zuid-Koreaanse schaatsbond laten weten dat de Mokdong Ice Rink gesloten en alle competities daar afgelast moeten worden, waaronder dus het WK.

Volgens de ISU wordt het moeilijk om het WK ergens anders te houden, mogelijk op een later tijdstip, uiteraard zou dat voor nogal wat logistieke uitdagingen zorgen. Een definitieve beslissing daarover is nog niet genomen, men kijkt eerst of de situatie elders het misschien nog wel toe kan laten om een WK te organiseren.