Adam Yates vliegt bergop naar ritwinst in UAE Tour

In de UAE Tour heeft Adam Yates de macht gegrepen. De Engelse klassementsrenner van Mitchelton-Scott won de eerste bergrit op Jebel Hafeet met meer dan één minuut voorsprong op Tadej Pogacar.

UAE, de ploeg van topfavoriet Tadej Pogacar, probeerde halverwege de rit het in waaiers te trekken, maar de beslissing viel uiteindelijk op de slotklim. Maar de beslissing viel op de slotklim naar Jebel Hafeet.

Aan de voet van de slotklim van 10,8 kilometer aan een gemiddelde 5,4% werden de vroege vluchters ingerekend, waardoor alle aandacht naar de klassementsrenners in de UAE Tour ging. CCC, de ploeg van Ilnur Zakarin, was de ploeg die als eerste doortrok. Dat zorgde nog niet voor veel problemen.

De aanval van Adam Yates op zes kilometer zorgde wel voor de nodige problemen. In eerste instantie konden alleen Alexey Lutsenko en David Gaudu volgen. Pogacar probeerde later de sprong naar voren te maken. Het Sloveense toptalent zou nooit meer bij Yates geraken, maar kwam nog wel bij Lutsenko en Gaudu, die Yates niet konden volgen.

Yates won met meer dan één minuut voorsprong op Pogacar. Lutsenko werd derde op anderhalve minuut. Later deze week is er nog een bergrit met precies dezelfde aankomst.