FOK! Wat een weer: meer van hetzelfde

Verspreid over het land komen er buien voor, vooral in het oosten en zuidoosten eerst nog met (natte) sneeuw. Lokaal kan de sneeuw nog voor gladheid zorgen. De rest van de dag is het wisselend bewolkt en zijn er buien, soms ook met hagel en een klap onweer. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. Tijdens buien daalt de temperatuur naar 2-3°C. De west- tot noordwestenwind neemt geleidelijk toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, 6 Bft.

Komende nacht is het wisselend bewolkt met nog enkele winterse buien. Later in de nacht neemt de bewolking toe. De minimumtemperatuur ligt op de meeste plaatsen dichtbij het vriespunt, in het zuidwesten enkele graden daarboven. Lokaal is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. De wind is zwak tot matig en zuidwestelijk, aan zee is de wind matig tot vrij krachtig, 4-5 Bft.

Morgen overdag is het overwegend bewolkt en een neerslaggebied breidt zich in de ochtend vanuit het zuidwesten over het land uit. In het midden en zuiden kan er enige tijd natte sneeuw vallen. In de Limburgse heuvels kan de neerslag in de loop van de dag mogelijk overgaan in sneeuw. In het noordoosten blijft het nog tot de middag overwegend droog. In de avond trekt het neerslaggebied naar Duitsland weg en klaart het op. De maximumtemperatuur ligt rond 3°C. De wind draait in het zuiden naar oostelijke richtingen en is zwak tot matig, in de rest van het land is de wind veranderlijk. Later in de middag en avond wordt de wind overal noordwestelijk. Boven land wordt de wind matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Haps vanmorgen met blauwe lucht en witte wolkjes...  (Foto: Charged)
Haps vanmorgen met blauwe lucht en witte wolkjes... (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.