Basketbal: Orange Lions(M) ten onder tegen Kroatië

De Orange Lions hebben geen vervolg kunnen geven aan de sensationele zege tegen Turkije afgelopen vrijdag. In Almere werd het tweede duel in de kwalificatiereeks voor het EK 2021 verloren. Kroatië was met 59-69 te sterk.

In een duel waarin beide teams erg moeilijk tot scoren kwamen ging het lang gelijk op. Via 21-18 na het eerste kwart sloten de bezoekers de eerste helft af met een 35-38 voorsprong.
Het begin van de tweede helft is voor Nederland dat na vier minuten spelen een 43-38 voorsprong neemt. Nederland verzuimt echter meer afstand te nemen waardoor Kroatië in het spoor blijft. Met een 51-47 begint Nederland aan het laatste kwart. Tot halverwege dit laatste kwart blijft het gelijk op gaan. In de laatste vijf minuten weet Nederland echter maar twee scores te noteren waardoor de bezoekers kunnen uitlopen naar een 59-69 overwinning.
Voor Nederland scoorden Yannick Franke(11), Keye van der Vuurst de Vries en Charlon Kloof(beiden 10) dubbele cijfers.
De volgende kwalificatiewedstrijden zijn eind november. Dan staan er thuisduels tegen Zweden en Turkije op het programma.