Skicrossers zorgen voor spannende strijd in Sunny Valley

In het Russische Sunny Valley heeft de World Cup voor de skicrossers twee uitstekende finales opgeleverd. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen werd de strijd om de winst pas in de laatste meters beslist.

Vrouwen
De beste start was er voor de Zwitserse favoriete Fanny Smith, voor de Duitse Daniela Maier. De Française Marielle Berger Sabbatel sloot aan, met Marielle Thompson in haar kielzog. Berger Sabbatel viel Maier al snel aan en schoof zelfs op indrukwekkende wijze langs Smith. Het werd een centimeterfinish tussen Smith en Berger Sabbatel, die werd gewonnen door Smith. Achter Berger Sabbatel eindigde Maier als derde, Thompson greep naast het podium.

Vrouwenfinale

Mannen
World Cup-winnaar Kevin Drury kende een dijk van een start en sloeg gelijk een fors gat naar de Zwitser Marc Bischofberger, Drury's Canadese landgenoot Brady Leman en de Fransman Arnaud Bovolenta. Achter Drury werd stevig geduelleerd om plek twee, waarbij Leman een val net kon voorkomen. Bischofberger dichtte het gat naar Drury in de slotfase ineens en met een geweldige finish kwam de Zwitser er zelfs voorbij. Hij won zo eindelijk weer eens, voor Drury en Bovolenta, Leman kwam tekort.

Mannenfinale