Doorgaan Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo onzeker door coronavirus

Door de recente uitbraak van het coronavirus in Noord-Italië is het doorgaan van de wielerwedstrijden Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo onzeker geworden. Volgens organisator RCS Sport is er geen plan B.

Afgelopen weekend werden al verschillende wedstrijden in de Italiaanse voetbalcompetitie afgelast. Als de overheid besluit dit verbod in de regio Milaan en Lombardije te verlengen dan moeten ook wielerwedstrijden afgelast worden. Organisator RCS Sport maakt zich dan ook grote zorgen, zelfs over de Giro d’Italia in mei.

“Ook wij van RCS Sport zijn erg bezorgd over de verspreiding van het virus, want de situatie in Italië is erg problematisch”, aldus Mauro Vegni, directeur van RCS Sport. “Onze eerste zorgen zijn Tirreno-Adriatico en bovenal Milaan-San Remo, die binnen een maand gepland staan. Er is immers geen plan B. Als de overheid besluit sportevenementen in Milaan en Lombardije op te schorten, moeten we de wedstrijden afgelasten.”

De startplaats van Milaan-San Remo verplaatsen heeft volgens Vegni geen zin.

“Deze koers wordt al 110 jaar zo verreden. Ik hoop dat de piek van het coronavirus zal afnemen. Momenteel kan ik niets zeggen over de Giro d’Italia, maar het is duidelijk dat als de piek niet afneemt, dat dan het risico bestaat dat de wedstrijd niet kan doorgaan.”