Honda en Red Bull Racing in gesprek over verlenging contract, geen plannen voor Formule E

Het huidige contract tussen Red Bull Racing en motorleverancier loopt tot het einde van 2021. Volgens Masashi Yamamoto, managing director van Honda, zijn de Japanse autofabrikant en het Formule 1-team officieel in gesprek over contractverlenging.

“Ja. Wij zijn met Red Bull in gesprek om ook na 2021 door te gaan”, vertelt Yamamoto aan Motorsport.com. “We moeten daarbij wel rekening houden met bredere ontwikkelingen in de auto-industrie. Door de elektrificatie moeten veel bedrijven nu enorm investeren. We moeten dus ook bedrijfsmatig naar het Formule 1-project kijken en afwegen hoe efficiënt we dit programma kunnen invullen. Dat is een zeer belangrijk aspect voor ons.”

Kostenverlaging is dus een belangrijke stap en daarom hebben de Japanners eerder al gepleit voor standaardisering of bevriezen van de ontwikkeling van bepaalde motoronderdelen.

Ondanks dat elektrische auto’s steeds belangrijker worden heeft Honda vooralsnog geen plannen om deel te nemen aan Formule E.

“Natuurlijk zijn we geïnteresseerd in de Formule E. En we blijven daar ook informatie over verzamelen. Maar op dit moment ligt onze focus volledig op de Formule 1 en hebben we geen plannen om aan de Formule E deel te nemen. Het is vooral belangrijk dat we ons op één ding tegelijk focussen en dat is nu de Formule 1.”