Van der Poel over komende wielerseizoen: "Dit jaar wordt moeilijker, nu moet ik bevestigen"

Na een succesvol veldritseizoen maakte Mathieu van der Poel afgelopen week in de Ronde van de Algarve zijn rentree op de weg. Komende zaterdag gaat met de Omloop het Nieuwsblad zijn voorjaarsseizoen echt van start.

“Ik ben wel klaar, denk ik. De Algarve is een perfecte voorbereidingskoers geweest”, vertelt Van der Poel in Portugal. “Er zijn hier een paar fragmenten geweest dat ik gevoeld heb dat de vorm zeker niet slecht is. De geschiedenis leert bij mij persoonlijk dat als ik na zo'n week koersen een beetje rust neem, het wel goed komt. Ik heb er vertrouwen in. Hopelijk valt het weer zaterdag een beetje mee. Dat heeft een grote impact. Ik koers niet zo graag in de wind, de kou en de regen. Ik heb liever betere temperaturen, maar je kan er uiteraard niets aan veranderen.”

Over het vervolg van zijn voorjaar is Van der Poel voorzichtig: “Vorig jaar liep het boven verwachting goed. Dus dit wordt een moeilijker jaar, een jaar om te bevestigen. Het wordt moeilijk om het te evenaren, maar ik ga mijn best doen. Ik kies specifieker doelen uit. Dat moet ook wel met mijn programma. Dus ik moet af en toe tegen mijn wil in een beetje temperen. Mijn winstpercentage zal onvermijdelijk omlaag gaan. Ik leg me erbij neer.”