Ten Hag countert kritiek op staf: "Dat is van alle jaren en niet alleen nu"

Ajax verkeert in een crisis, zo verzekerde trainer Erik ten Hag na de 1-0 nederlaag bij Heracles Almelo. De Amsterdammers kampen met een waslijst aan geblesseerden met bijvoorbeeld David Neres, Quincy Promes, Hakim Ziyech, Zakaria Labyad, Noussair Mazraoui en Joël Veltman. Ten Hag wilde zondag na afloop de volle speelkalender niet weer als excuus opvoeren.

De Telegraaf vindt het verstandig dat de oefenmeester niet opnieuw naar het speelschema wees om de fysieke ongemakken bij zijn spelers te verklaren. 'En terecht, want hij en niemand anders is eindverantwoordelijk voor de fitheid van zijn selectie', zo stelt de krant.

'De vlieger dat het nauwelijks spierblessures betrof, gaat allang niet meer op. Dat het herstel van Neres veel langer duurt dan gepland, Promes te vroeg terugkeerde na zijn eerdere kuitblessure en de net herstelde Ziyech in Almelo weer moest passen, vraagt om een grondige evaluatie.'

Ten Hag wil de schuld daarvan niet bij de fysiotherapeuten en clubarts leggen. "Dat kan je toch niet op de medische staf plakken", zo wordt de trainer geciteerd. Volgens de krant is het wel een feit dat veel spelers ervoor kiezen zich buiten de club te laten behandelen.

"Dat is van alle jaren en niet alleen nu", aldus Ten Hag, die geen verband ziet tussen de blessuregolf en het vertrek van inspanningsfysioloog Björn Rekelhof.

'Onder Rekelhof waren er nauwelijks blessures, sinds de komst van de door Ten Hag gewenste Alessandro Schoenmaker valt de ene na de andere speler af', zo meldt men.

"Dat heeft er helemaal niks mee te maken, want ik draai precies hetzelfde programma als vorig jaar", countert Ten Hag.