Judoka Meyer grijpt naast brons op Grand Slam in Düsseldorf

Judoka Roy Meyer heeft naast een medaille gegrepen op de Grand Slam van Düsseldorf. In het gevecht om het brons ging de zwaargewicht onderuit tegen Min-jong Kim uit Zuid-Korea.

Meyer begon sterk in de klasse boven 100 kilogram. Hij versloeg de Bosniër Harun Sadikovic en won ook van de Spanjaard Irinel Chelaru Grigoras en Pool Maciej Sarnacki. In de halve finale was de Duitser Johannes Frey te sterk, waarna hij dus ook van de Koreaan Kim verloor.

Meyer strijdt met Henk Grol om een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio. Grol verloor in Düsseldorf al zijn eerste wedstrijd. Ook hij moest zich gewonnen geven tegen de Duitser Frey, die uiteindelijk zilver pakte. Grol maakte twee weken geleden wel indruk tijdens de Grand Slam in Parijs. Qua puntentotaal staat Meyer voor op Grol. De judobond echter mag een keuze maken wie naar Tokio gaat. Eind mei zal de beslissing vallen. 

Naast Meyer en Grol kwamen ook Jesper Smink en Simeon Catharina in actie op de slotdag van de Grand Slam. Smink moest na zijn winstpartij in de eerste ronde tegen Elnahas zijn meerdere erkennen in Mehdiyev Simeon Catharina won knap twee partijen maar ook hij strandde vroegtijdig in de voorrondes. 

Frank de Wit pakte zaterdag in Düsseldorf brons in de klasse tot 81 kilogram. Tornike Tsjakadoea greep vrijdag ook een bronzen plak in de klasse tot 60 kilogram.