Uitslag Vitesse - PSV

PSV heeft voor de derde keer op rij gewonnen in de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen in Arhnem met 1-2 van Vitesse.

Vitesse was voor rust de betere ploeg en kreeg ook enkele kansen. Tim Matavz schoot voorlangs, waarna ook Oussama Tannane en Armando Obispo dicht bij een openingstreffer waren. Tannanes schot en Obispo's kopbal gingen echter beide net naast, waardoor de ruststand 0-0 was.

In de tweede helft kwam Vitesse wel op voorsprong. Daniel Swaab ging vlak na rust de fout in waarna oud-PSV'er Matavz Vitesse op voorsprong schoot. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want PSV kwam tien minuten later alweer op gelijke hoogte via een benutte strafschop van Sam Lammers.

Nadat Gakpo kort daarna nog de lat raakte, was het na 63 minuten spelen wel voor de tweede keer raak voor PSV. Gakpo plaatste de bal buiten het bereik van Vitesse-doelman Remko Pasveer tegen de touwen: 1-2. Kort daarvoor leek Pablo Rosario hands te maken binnen het strafschopgebied, maar zowel Makkelie als VAR Dennis Higler zag er geen strafschop in.

Vitesse moest op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam niet meer tot grote kansen. Alleen Matavz was in de 90ste minuut nog dicht bij de gelijkmaker, maar de volley van de spits ging net naast.

Vitesse

1 - 2

PSV

50' Matavz    60' Lammers (pen)