Ackermann sprint naar zege in openingsrit UAE Tour; Groenewegen vierde

De openingsetappe in de UAE Tour is gewonnen door Pascal Ackermann. De snelle Duitser van Bora-hansgrohe was in massasprint de snelste voor Caleb Ewan en Rudy Barbier. Dylan Groenewegen moest genoegen nemen met een vierde plaats. Ackermann is ook de eerste leider in het algemeen klassement.

De eerste etappe was een volledige vlakke etappe in de UAE Tour. De rit verliep ideaal voor de sprintersploegen. Een kopgroep van vier met renners van de kleinere ploegen kleurden het eerste wedstrijd deel en het peloton moest het rustig aan doen om de vluchters niet te vroeg in te lopen. Op veertien kilometer van de finish was het avontuur van de kopgroep voorbij.

De sprinters konden zich gaan opmaken voor de eerste massasprint deze ronde. De treintjes van de sprinters liet zich voren zien, met ook Jumbo-Visma voor Dylan Groenewegen. Groenewegen raakte meermaals zijn ploeggenoten kwijt, maar bij aanvang had hij het wiel gekozen van Fernando Gaviria. Achteraf bleek dat de verkeerde keuze, want de Colombiaan kwam er in de massasprint er niet aan te pas.

Pacscal Ackermann begon zijn sprint wel vooraan na goed werk van zijn team Bora-hansgrohe. De Duitser zette vervolgens vroeg aan maar hij zag niemand er meer overheen komen en boekte zijn tweede seizoenszege van het jaar. Vorige week won hij de Clasica de Almeria. Caleb Ewan legde beslag op de tweede plaats, voor de verrassende Rudy Barbier. Groenewegen reed nog een sterk laatste deel van zijn sprint en kwam als vierde over de meet in Dubai.