Skiester Brignone wťťr de beste op combinatie Crans-Montana

Alpineskiester Federica Brignone heeft voor de vierde keer in vijf edities de alpinecombinatie in Crans-Montana gewonnen. In de Zwitserse sneeuw was de Italiaanse de beste in de wedstrijd over twee onderdelen: 's ochtends de super-G, in de middag gevolgd door de slalom.

Super-G
Brignone zette de toon in de super-G en noteerde een tijd waar niemand meer bij in de buurt kwam. Uitgerekend de Slowaakse slalomspecialiste Petra Vlhova bleef met 0,58 seconden het dichtst in de buurt, verder bleven alleen de Oostenrijkse Nina Ortlieb (+0,66), de Tsjechische Ester Ledecka (+0,79) en de Oostenrijkse Franziska Gritsch (+0,81) binnen een seconde.

De Zwitserse dames Michelle Gisin (+1,10) en Wendy Holdener (+1,50) zorgden voor een redelijke prestatie en hadden met het oog op de slalom, hun sterkere discipline, ook nog wel kans op het podium. De slalom werd afgewerkt met de winnares van de super-G als eerste en dus was al vrij snel bekend hoe de vork in de steel stak.

Slalom
Brignone opende de slalomrun en deed dat op het oog uitstekend, maar Vlhova maakte flink wat tijd goed. De Slowaakse specialiste ging echter de fout in en haalde de finish niet, waardoor Brignone's grootste gevaar al zo'n beetje geweken was. Gritsch kwam tot op 0,92 seconden van Brignone en deed daarmee een grote gooi naar het podium.

Gisin finishte op 1,93 seconden van Brignone en viel daarmee net buiten het podium: Ester Ledecka uit Tsjechië wist op 1,82 seconden te blijven en stond achter Gritsch derde. Holdener had teveel achterstand opgelopen op de super-G en nam op 2,49 seconden plaats op de vijfde stek, waarmee het voor Brignone eigenlijk wel binnen was.