Schansspringers Geiger en Kraft duelleren om winst in RoemeniŽ

In Rasnov is ook de tweede World Cup-wedstrijd bij de mannen ooit in Roemenië afgewerkt. Een dag eerder was de Duitser Karl Geiger de beste, ook zondag deed hij weer volop mee om de winst.

In de eerste ronde was de Oostenrijkse World Cup-leider Stefan Kraft de beste, met Geiger - winnaar van een dag eerder - in zijn kielzog. Constantin Schmid uit Duitsland deed het verrassend sterk met plek drie, voor de Noor Daniel André Tande en de Oostenrijkse grootheid Gregor Schlierenzauer, die éindelijk weer eens wat moois liet zien.

De finaleronde werd hem dan weer niet voor Schlierenzauer, die zeven plekken inleverde, waardoor de Pool Dawid Kubacki - negende na één sprong - aan de leiding bleef. Ook Tande kwam niet aan Kubacki, maar Schmid deed dat wel en verzekerde zich zo van zijn allereerste World Cup-podium. Geiger sprong er op zijn beurt ruim voorbij, met alleen Kraft nog op de schans. De Oostenrijker liet zich het kaas niet van het brood eten en pakte de winst, waardoor hij de World Cup-leiding uit kon breiden.

De Duitser Severin Freund eindigde als 29e en pakte zo voor het eerst sinds december 2018, voor zijn zoveelste zware blessure, bij zijn comeback gelijk weer eens World Cup-punten.