Brons voor judoka De Wit in Dusseldorf

Judoka Frank de Wit heeft zijn eerste medaille van het jaar binnen. In de wedstrijd om het brons op de Grand Slam in Dusseldorf wint hij van de Kirgiziër Zoloev door hem in de golden score door te sturen naar zijn rug. Een waza-ari score blijkt genoeg voor de overwinning.

Frank de Wit begon zijn dag met een winstpartij in de tweede ronde op de Est Toniste en vond vervolgens een vrije doorgang naar de kwartfinale. In de kwartfinale liet De Wit zich verrassen door de ervaren Zweed Robin Pacek. Heel veel tijd om hier bij stil te staan had De Wit niet. Niet veel later was voormalig wereldkampioen Saeid Molleai zijn volgende tegenstander. Een knappe come-back en een mooie ippon zorgde ervoor dat de Nederlander zijn opwachting mocht gaan maken voor de wedstrijd om het brons. Die partij won hij, waarna hij in het finaleblok een medaille opeiste. 

Vrijdag was er ook al Nederlands succes. Tornike Tsjakadoea pakte brons in de klasse tot 60 kilogram. Na een spannende wedstrijd om plaats drie, trok de judoka na 5:30 min in de golden score aan het langste eind. Zijn tegenstander Nozadze blokte een goede aanval van Tsjakadoea onreglementair met het hoofd waarna de jury niet anders kon besluiten dan de Georgiër te diskwalificeren.

Jesper Smink (-90 kg), Simeon Catharina (-100 kg), Roy Meyer (+100 kg) en Henk Grol (+100 kg) maken zondag hun opwachting.