Quintana laat ook concurrentie kansloos in Tour du Haut Var

Nairo Quintana heeft voor de tweede week op rij indruk gemaakt bergop. De Colombiaanse klimmer van Arkéa-Samsic was ditmaal de beste in de tweede etappe van de Tour du Haut Var op beklimming van de Col d’Èze. Hij won met veertig seconden voorsprong en neemt daarbij de leiderstrui in de Franse rittenkoers.

De Tour du Haut Var is gemaakt voor de klimmers dit jaar. Alle drie de etappes ligt op een beklimming. Vrijdag won Anthony Perez vanuit een vlucht en de Fransman mocht vandaag starten als leider.

Ditmaal vergiste het peloton zich niet en met nog twintig kilometer te gaan was de kopgroep alweer ingerekend. Op het moment dat de vlucht was ingelopen kreeg klassementsleider Perez het moeilijk en zou het voorste deel van het peloton moeten laten gaan.

Arkéa-Samsic, het team van Quintana, had daar geen boodschap en versnelde nog eens. Nadat de Franse ploeg het werk voor Quintana had gedaan ging hij zelf aan. Na twee versnellingen kon niemand de kleine Colombiaan meer volgen en zou met veertig seconden winnen voor Simon Clarke.

Quintana bezorgde zijn team alweer de vijfde zege van het seizoen. Vorig jaar had Arkéa-Samsic het hele jaar nodig om vijf overwinningen te boeken.

Quintana neemt door de ruime winst ook de leiding over in het klassement. Met nog een etappe lijkt hij op weg naar de eindzege in de Tour du Haut Var. Zondag krijgt de 30-jarige Colombiaan een nieuwe kans want dan is de finish op de Mont Faron. Vorige week won hij al op de Mont Ventoux en schreef de renner van Arkéa-Samsic het eindklassement van de Tour de La Provence op zijn naam.