FOK! Wat een weer: veel regen, later opklaringen

Hallo.

We hadden gisteren een dag met veel bewolking. Toch heb ik de zon nog wel héél even gezien en dat was op meerdere plaatsen zo. Tegelijkertijd trok er ook een koufront van west naar oost over ons land heen. Dat was nog best een actief ding. Plaatselijk viel er zo'n 5 tot 10 mm in korte tijd. Dus wéér geen landelijke droge dag. En dat is vandaag ook zeker niet het geval. 

Er trekt vandaag een storing over waarbij we tijdelijk in een warme sector belanden. In de middag trekt dan een koufront over, waarna het weer een paar graden afkoelt. Er zijn in een groot deel van het land perioden met regen. Het kan flink doorregenen. Ik verwacht zo'n 15 mm in het midden tot 25 in het zuiden van het land. In het noorden is het iets droger. In de middag klaart het dan langzaam op vanuit het westen, maar dan kan er nog wel een enkele bui vallen. De wind doet ook goed mee. Langs de westkust en in het zuiden van het land zijn windstoten tot 85 km/u mogelijk. Dit lijkt tot na koufrontpassage aan te houden. Bij dit alles wordt het ongeveer 11 graden, maar in de middag zakt het kwik wat.

Komende week blijft het aanhoudend wisselvallig. 

Fijn weekend.

Meer weer op FOK!

werkzaamheden Cuijk (Foto: Charged)
De werkzaamheden in Cuijk. (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.