Skiester Gut slaat dubbelslag, Suter wint eindklassement

Alpineskiester Lara Gut-Behrami won vrijdag voor het eerst in twee jaar eindelijk weer eens in de World Cup en in het Zwitserse Crans-Montana herhaalde de thuisfavoriete dat kunstje een dag later nog eens. Ook op zaterdag was Gut-Behrami de beste op de afdaling, maar na haar grote voorsprong van een dag eerder was het dit keer spannender.

Corinne Suter mocht als derde naar beneden en de Zwitserse leidster van het afdalingsklassement bleek erg snel te zijn geweest. De Italiaanse Federica Brignone kwam met 0,33 seconden nog het dichtst in de buurt, tot Gut-Behrami als zeventiende in het starthokje stond. Het werd een spel van honderdsten, maar na een knappe run kwam ze 0,02 seconden sneller dan Suter over de finish.

De Oostenrijkse Nina Ortlieb, dochter van oud-olympisch kampioen Patrick Ortlieb, leek daarna nog even te stunten en mogelijk zelfs haar eerste zege te pakken, maar kwam nét tekort: 0,05 seconden, wat haar wel plek drie opleverde - haar eerste World Cup-podium. Met haar tweede plek verzekerde Suter zich ondertussen al van de eindwinst in het afdalingsklassement, met de World Cup-finale nog te gaan.