Fuglsang profiteert van fout van Teuns en Haig en boekt tweede ritzege

Jakob Fuglsang heeft na de eerste rit ook de derde etappe in de Vuelta a Andalucia. In de derde rit leken Dylan Teuns en Jack Haig te gaan strijden om de dagzege, maar de twee gingen de mist in de laatste bocht en daar profiteerde Fuglsang van. Door de zege verstevigt de 34-jarige renner van Astana de leiding in het algemeen klassement.

Een sterke kopgroep van negen renners met onder meer Enric Mas, Damiano Caruso en de Nederlander Lennard Hofstede reden lange tijd voorop. Op een korte, steile klim op drie kilometer van de meet liet Mas zien dat hij de sterkste was van de kopgroep, maar de favorieten in het peloton wisten de kopgroep bij te halen.

Op die steile slotklim was het daarna aan Marc Soler. De Catalaan van Movistar kon echter het verschil niet maken, waarna Jack Haig het overnam. De Australiër oogde sterk maar had met Dylan Teuns een sterke renner met zich mee. Teuns nam in de slotkilometer over van Haig, maar beide renners gingen in de laatste bocht in de fout. Daar profiteerde Jakob Fuglsang en pakte zijn tweede ritzege deze ronde.