Actie tegen georganiseerde criminaliteit in Cuijk

Achter de schermen wordt, door verschillende overheidsinstanties, hard gewerkt aan het tegengaan van ondermijnde criminaliteit. Zo kwam de politie vorige week zichtbaar in actie in Cuijk. Er bestond al een tijdje het vermoeden van de handel in drugs vanuit een woning in Cuijk. Naar aanleiding hiervan heeft de politie doorzoekingen gedaan en zijn 6 verdachten aangehouden.

Bij de doorzoekingen werd in de woning ook 4 zakjes wiet, 3 zakjes met vermoedelijk cocaïne, 350 gram hennep, 141 XTC pillen, 6 kamagrapillen (erectiepillen), een vuurwapen en een imitatievuurwapen en ongeveer 30.000 euro aan contant geld aangetroffen. 

De verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld, van alle 6 wordt dossier opgemaakt en het OM neemt later een vervolgbeslissing. Verder zijn de aangetroffen spullen in beslag genomen voor verder onderzoek. In het kader van de integrale aanpak tegen georganiseerde criminaliteit werken naast de politie ook andere overheden mee aan deze zaak, zoals de gemeente, de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie.