Serrano verrast peloton in Vuelta a Andalucia

Gonzalo Serrano heeft verrassend de tweede etappe in de Vuelta a Andalucia gewonnen. Op de slothelling ging de 25-jarige Spanjaard van Caja Rujal vroeg ten aanval en hield aan de finish voldoende voorsprong over om zijn eerste profzege te pakken uit zijn carrière.

Taco van der Hoorn was mee in de vroege vlucht. Samen met vier anderen renners wist de kopgroep een voorsprong van bijna zeven minuten te pakken. Nadat Movistar en Astana zich op kop had gezet van het peloton ging de voorsprong van de kopgroep snel naar beneden en met nog vier kilometer was het avontuur voorbij.

De laatste kilometer in de tweede etappe ging stevig omhoog. Direct toen de weg omhoog liep rook Serrano zijn kans en koos voor de aanval. In het peloton keek iedereen naar elkaar en de 25-jarige Spanjaard had direct een mooi gaatje te pakken, wat uiteindelijk voldoende was voor de winst. Juan José Lobato kwam als tweede over de streep, terwijl Dylan Teuns net zoals woensdag genoegen moest nemen met een derde plaats.

In het algemeen klassement veranderde er niks, waardoor Jakob Fuglsang aan de leiding blijft voor Mikel Landa en de Belg Teuns.