Rode Kruis verlengt dakreparatieproject op Sint-Maarten

Het Rode Kruis verlengt zijn dakreparatieproject op Sint-Maarten voor getroffenen van orkaan Irma. De hulporganisatie krijgt hiervoor financiële middelen uit het ‘Sint Maarten Trustfonds’. Het Rode Kruis kan hierdoor ongeveer 200 extra daken repareren van mensen die deze hulp nodig hebben. Daarnaast focust het Rode Kruis op het voorbereiden van de bevolking op een eventuele nieuwe ramp en blijft de hulporganisatie actief met activiteiten op het psychosociale vlak.

Het Trustfonds is gefinancierd door de Nederlandse overheid en wordt beheerd door de Wereldbank. Het Rode Kruis ontvangt een subsidie uit het Trustfonds en is daarmee verantwoordelijk voor de uitvoering van dit project.

De afgelopen jaren heeft het Rode Kruis meer dan duizend families geholpen met de reparatie van hun dak, nadat deze zijn verwoest door orkaan Irma. Deze hulp is gefinancierd met geld dat is opgehaald tijdens de ‘Nationale Actie Nederland helpt Sint-Maarten’ van het Rode Kruis in 2017. Mensen in Nederland zamelden destijds ruim 18 miljoen euro in om de mensen op Sint-Maarten te helpen. Nu, meer dan 2,5 jaar nadat orkaan Irma het eiland verwoestte, heeft het Rode Kruis bijna 27.000 mensen geholpen met noodhulp, en heeft het Rode Kruis duizenden voedselbonnen, schoolmaaltijden en hulpgoederen uitgegeven. Vrijwel al het gedoneerde geld is, zoals gepland, besteed of gepland om te worden uitgegeven dit jaar.

"Het Rode Kruis is blij dat we met het geld van het Trustfonds van de Wereldbank nog meer mensen kunnen helpen met de reparatie van hun dak. Tot nu toe hebben wij gewerkt in een aantal buurten. We zijn begonnen in de wijken waar de meeste schade was en de meest kwetsbare groepen wonen. Nog altijd zijn er families die hulp nodig hebben met het herstellen van hun woning. Het is mooi dat we nog 200 families extra kunnen helpen”, zegt Fanny de Swarte, hoofd van de hulpoperatie van het Rode Kruis op Sint-Maarten.