Schietpartijen Duitsland: 11 doden, ook dader dood

In het Duitse Hanau zijn woensdagavond zeker tien mensen om het leven gekomen bij twee schietpartijen. Beide vonden plaats in een shishabar en de vermoedelijke dader heeft het zelf ook niet overleefd.

Rond tien uur 's avonds opende een man het vuur in een shishabar in de stad in Hesse, waarna hij er vandoor ging. Niet veel later dook hij op in een andere bar in de stad en ook daar begon hij te schieten. Bij de eerste schietpartij zijn zeker vier doden gevallen, bij de tweede vielen er in elk geval vijf. Zeker vijf mensen verkeren in levensgevaar.

De hele avond en nacht is een uitgebreide zoektocht gehouden naar de schutter, wat de politie met behulp van getuigenverklaringen uiteindelijk leidde naar een appartementencomplex, waar de vluchtauto geparkeerd stond. In een appartement werden twee doden gevonden, waaronder de vermoedelijke dader.

Over een motief is nog niks bekend.

Update 09:30 uur:
Volgens de NOS zou de dader een Duitser genaamd Tobias R. zijn. In een achtergelaten brief zou hij verwarde opvattingen uiten met een rechts-radicale inslag. Volgens de Duitse krant Bild zou hij geschreven hebben dat bepaalde volken moeten worden vernietigd. Ook zou hij enige dagen geleden een video op Youtube hebben geplaatst met allerlei complottheorieën. In zijn auto zou munitie en magazijnen zijn gevonden. Er zijn nu 11 doden gemeld.

Volgens Burgemeester Kaminsky zouden alle slachtoffers van buitenlandse afkomst zijn, waaronder mensen van Koerdische afkomst.