Jakobsen opnieuw de beste in openingsrit Volta ao Algarve

Fabio Jakobsen heeft net zoals vorig jaar de openingsetappe in de Volta ao Algarve gewonnen. In de massasprint was de Nederlandse kampioen voor Europees kampioen Elia Viviani en Matteo Trentin. Jakobsen is ook de eerste leider in de Portugese rittenkoers.

De eerste etappe in de Volta ao Algarve kende een trationeel verloop. Vroeg in de etappe reed er een kopgroep van drie weg, maar die werden ruim voor de meet ingelopen. Op een beklimming in de laatste twintig kilometer trok Tim Wellens nog even ten aanval. Hij werd snel teruggehaald, waarna de sprinters zich op konden maken voor een massasprint.

In de massasprint ging Elia Viviani als eerste aan, maar de Europees kampioen werd snel gepasseerd door Nederlands kampioen Fabio Jakobsen, die vervolgens ruim won voor Viviani. Matteo Trentin legde beslag op de derde plaats.

Jakobsen won vorig jaar ook al de openingsrit in de Volta ao Algarve. Voor de Nederlands kampioen van Deceuninck-Quick Step is het zijn tweede seizoenszege van het jaar. Tien dagen geleden won hij de slotrit in de Ronde van Valencia.