EWBL: Orange Lions klaar voor tweeluik met Dynamo Novosibirsk

De Orange Lions treden in de kwartfinale van de European Women’s Basketball League aan tegen Dynamo Novosibirsk uitkomend in de sterke Russische competitie. In twee wedstrijden, vanavond om 20.00 en vrijdag om 12.00, gaan beide teams uitmaken wie zich plaatst voor de Final Four van de EWBL. Beide duels worden gespeeld in de Sporthallen Zuid in Amsterdam.

De EWBL is een door de FIBA gesanctioneerde competitie voor teams uit (voornamelijk) Centraal-, Oost- en Noord-Europa. De Nederlandse Basketball Bond doet dit seizoen voor de derde keer mee aan dit toernooi met als doel de in Nederland spelende internationals meer duels op topniveau te laten spelen. Voor dit seizoen bestaat de selectie voornamelijk uit speelsters die actief zijn in het full-time 3x3-programma van de bond, aangevuld met talenten uit het opleidingsprogramma, de Orange Lions Academy.

De Orange Lions hebben zich voor de kwartfinale geplaatst door vierde te worden in Groep A. Van de zeven groepswedstrijden werden er vier gewonnen en drie verloren. Het sterke Dynamo Novosibirsk plaatste zich als groepswinnaar uit Groep B door zes van de zeven wedstrijden te winnen.

De winnaar van dit tweeluik plaatst zich voor de Final Four van de EWBL op 21 en 22 maart.