Haaland bezorgt Dortmund zege op Paris Saint-Germain

Erling Braut Haaland heeft opnieuw zijn waarde bewezen voor Borussia Dortmund. De 19-jarige Noor bezorgde zijn club in de achtste finales van de Champions League een 2-1 thuiszege op Paris Saint-Germain.

Neymar maakte zijn rentree bij PSG. De Braziliaan had een paar wedstrijden in de competitie gemist vanwege een blessure en in de wedstrijd zorgde hij voor het eerste gevaar. Neymar schoot net naast vanuit een vrije trap.

Dortmund reageerde direct. Uit een corner van Paris Saint-Germain werd de thuisploeg gevaarlijk. Dortmund kwam met zes er uit, maar Jadon Sancho maakte echter de verkeerde keuzen en schoot naast. Later kreeg dezelfde Sancho nog een kans en ditmaal bracht doelman Keylor Navas redding. Ook Haaland was in de eerste helft nog dicht bij de openingstreffer, alleen de inzet van de Noor ging in het zijnet.

In de tweede helft hielden beide ploegen elkaar lange tijd in het eerste deel van de tweede helft in evenwicht. Met nog twintig minuten te spelen kwam Dortmund echter op voorsprong. Haaland kreeg de bal gelukkig mee waarna hij Dortmund op voorsprong schoot.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk. Neymar tikte binnen op aangeven van Kylian Mbappé. Twee minuten later stond Dortmund echter weer voor na een nieuw doelpunt van Haaland. De 19-jarige spits, die deze winter overkwam van Red Bull Salzburg, haalde verwoestend uit van net buiten de zestien.

In de laatste tien minuten waren er nog twee goede kansen voor PSG om langszij te komen. Een schot van Neymar eindigde echter op de kruising, waarna een kopbal van Thiago Silva in de slotminuut net over het doel van Bürki ging.