FOK! Wat een weer: vanmiddag droog

Vanochtend is het wisselend bewolkt met vooral in het noorden en oosten enkele buien, daarbij is er kans op hagel en ook een klap onweer is niet helemaal uitgesloten. In de middag wordt het van het westen uit tijdelijk droog en is er meer ruimte voor de zon. In de avond trekt van het zuidwesten uit een gebied met af en toe regen noordoostwaarts. De westelijke wind is matig boven land en (vrij) krachtig langs de kust. De temperatuur komt uit rond 8°C.

In de nacht naar donderdag trekt de regen noordoostwaarts weg, maar het blijft bewolkt. De minima lopen uiteen van 3°C in het oosten tot 7°C in het westen. De zuidwestenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Donderdag overdag is het zwaar bewolkt en heel lokaal valt er lichte (mot)regen. Aan het einde van de middag bereikt een regengebied het westen en dit trekt 's avonds oostwaarts over het land. Daarbij kan het kortstondig hard regenen. Vanaf halverwege de avond wordt het van het westen uit weer droog en klaart het op. De zuidwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar hard, 7 Bft. Aan zee zijn er zware windstoten van ongeveer 75 km/u, dieper landinwaarts is dat 's avonds lokaal en tijdelijk ook mogelijk. Aan de noordwestkust is er enige tijd kans op een stormachtige wind, 8 Bft, met zware windstoten rond 90 km/uur. De wind komt uit zuidwest en draait tijdens passage van het regengebied naar noordwest. De maximumtemperaturen variëren van 7°C op de Wadden tot lokaal 12°C in het zuiden. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Wolken in Portugal
Wolken in Portugal

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.